Suport Castellar -Salut Mental – esdevé una associació sense ànim de lucre que es va crear amb l’objectiu de treballar activament per la salut mental de les persones.

Suport Castellar, neix l’any 1998 sota el nom de Suport Castellar-AFMM, de la mà de famílies de persones amb malaltia mental que necessitaven trobar un espai per parlar de salut mental, formar-se, fer activitats, oferir formació a altres famílies… També s’intueix la necessitat de crear un club social per donar atenció directe a les persones amb malaltia mental, així doncs l’any 2003 neix el club social per a persones amb diagnòstic de trastorn mental. A mesura que l’entitat creix es creen diferents serveis, com l’escola de famílies, el grup d’ajuda mútua, el pis supervisat, entre d’altres. De mica en mica, l’entitat es fa gran i actualment compta amb 93 socis i al voltant de 30 voluntaris.      

El 2013 el consistori de Castellar del Vallès atorga la medalla de la vila a Suport Castellar durant la festa major d’aquell any. Amb la màxima distinció oferida per l’ajuntament es reconeix la feina feta per l’associació al llarg de tots aquests anys.

Posteriorment l’associació rep del a Generalitat el document que oficialitza a Suport Castellar-AFMM com entitat d’utilitat pública): Declaració d’ Utilitat Pública 

El 2015, l’entitat canvia el seu nom, deixa de ser Suport Castellar-AFMM (Associació de Familiars de Malalts Mentals) per esdevenir Suport Castellar- Salut Mental. També canvia el seu logotip a fi d’apropar-se a la imatge corporativa que vol donar la federació catalana d’associacions de salut mental, Salut Mental Catalunya, federació a la qual la nostra entitat s’hi troba inclosa.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es cropped-logo_mida_petita-1.jpg

 

L’associació està registrada en la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia i en la cartera del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El nostre local social està obert a totes les persones interessades.

Disposem de diversos serveis i programes. Tenim serveis dedicats específicament a l’atenció de la persona, com són el Club Social, Pis Supervisat, Atenció Integral i Amb Experiència Pròpia. I serveis dedicats a l’atenció a la família com és el SAF (Servei d’atenció a les famílies) o el GAM (Grup d’Ajuda Mútua). Tots aquests serveis els podreu consultar de manera més extensa en l’apartat SERVEIS del web.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres per telèfon 93 715 89 90 o personalment a la seu social de l’entitat: c/Església s/n (casa Masaveu); cada dia feiner de 10h a 13.30h i de 15h a 19h.

Estatuts de l’associació