L’entitat

Suport Castellar – Salut Mental – esdevé una associació sense ànim de lucre que es va crear amb l’objectiu de treballar activament per la salut mental de les persones.

Com a resultat, l’associació neix l’any 1998 sota el nom de Suport Castellar – AFMM, de la mà de famílies de persones amb malaltia mental que necessitaven trobar un espai per parlar de salut mental, formar-se, fer activitats, oferir formació a altres famílies… També s’intueix la necessitat de crear un club social per donar atenció directe a les persones amb malaltia mental.

Així doncs l’any 2003 neix el club social per a persones amb diagnòstic de trastorn mental. A mesura que l’entitat creix es creen diferents serveis, com l’escola de famílies, el grup d’ajuda mútua i el pis supervisat, entre d’altres. Podreu consultar de manera més extensa a l’apartat Què fem? del web.

Mica en mica, l’entitat es fa gran i actualment compta amb 100 socis i al voltant de 30 voluntaris.      

El 2015, l’entitat canvia el seu nom, deixa de ser Suport Castellar – AFMM (Associació de Familiars de Malalts Mentals) per esdevenir Suport Castellar- Salut Mental. També canvia el seu logotip a fi d’apropar-se a la imatge corporativa que vol donar la federació catalana d’associacions de salut mental, Salut Mental Catalunya, federació a la qual la nostra entitat s’hi troba inclosa.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es cropped-logo_mida_petita-1.jpg

 

Reconeixements

En primer lloc, el consistori de Castellar del Vallès atorga la medalla de la vila a Suport Castellar durant la festa major a l’any 2013.

Amb la màxima distinció oferida per l’ajuntament, es reconeix la feina feta per l’associació al llarg de tots aquests anys.

Posteriorment, l’associació rep de la Generalitat el document que oficialitza a Suport Castellar – AFMM com entitat d’utilitat pública: Declaració d’Utilitat Pública.

També es troba registrada a la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia i en la Cartera del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El nostre local social està obert a totes les persones interessades.

ESTATUTS DE L’ASSOCIACIÓ

Estatuts de l’associació