L’equipament juvenil ofereix aquest servei d’accés lliure ofert de manera coordinada per les regidories d’Atenció Social i Cicles de Vida

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest desembre un servei gratuït i confidencial d’atenció individual adreçat a joves de 12 a 20 anys del municipi.

Sota el títol “Jove t’escoltem”, l’equipament juvenil La Fàbrica ofereix cada dijous, de 17 a 19 hores, aquest servei d’escolta i acompanyament i que es pot utilitzar demanant cita prèvia a l’adreça jovetescoltem@castellarvalles.cat.

Aquest recurs pretén donar suport emocional i orientació a la població adolescent i jove, especialment la que pugui tenir una major risc d’exclusió social.

El projecte es marca com a objectius permetre detectar situacions de risc, millorar les habilitats socials de la població diana i donar resposta a les seves necessitats.

A més d’establir un circuit de detecció, derivació i tractament de casos entre els professionals de la xarxa sociosanitària.

En aquest sentit, “Jove t’escoltem” s’adreça a joves que puguin patir dificultats en les relacions familiars o situacions de fracàs escolar, consum de substàncies estupefaents, baixa autoestima, poca tolerància a la frustració…

Alhora, però, s’atén qualsevol adolescent o jove que tingui la necessitat de ser escoltat, independentment de la seva situació sociofamiliar.

També es pot accedir per derivació dels professionals dels serveis socials i d’altres serveis que atenen persones usuàries d’aquesta franja d’edat.

Dins del projecte, també es preveu la implementació de projectes complementaris que reforcin les orientacions i assessoraments que es donin als joves.

Font: La Fàbrica posa en marxa “Jove t’escoltem”, un servei gratuït d’escolta i orientació a la població adolescent i jove

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *