Ja s’han dut a terme diverses accions en relació amb el servei comunitari 2017. I què és el servei comunitari? El servei comunitari és un intercanvi d’experiències entre uns alumnes d’un institut amb una associació. Aquesta activitat, que encara es troba en fase pilot, és un projecte del departament d’educació de la Generalitat per incentivar la participació dels joves en el teixit associatiu del seu entorn. El servei comunitari en el qual Suport Castellar també participa, té la intenció d’apropar la salut mental al jovent del poble. En aquesta experiència hi participa també Obertament, plataforma que lluita contra l’estigma en salut mental, la qual ha dissenyat un pla docent per poder aplicar el servei comunitari enfocat a la salut mental. Els alumnes participants són adolescents de l’Escola El Casal, concretament alumnes de 4t d’ESO.

A finals del 2016 i principis del 2017, es va dur a terme la primera fase, la del contacte per part de l’entitat a l’aula per sensibilitzar als alumnes en salut mental i a la vegada explicar com podran participar enguany. La segona fase iniciada el dilluns 20 de febrer del 2017, ha portat als alumnes de l’Escola El Casal a compartir algunes activitats que ofereix el club social, establint així un contacte social de primera mà entre alumnes i membres del club.

La segona fase, que es perllongarà fins a l’abril, contempla a més a més de la participació d’alumnes en activitats del club social, la passació d’una enquesta elaborada per membres d’AEP (Amb experiència pròpia) de Suport Castellar, amb la qual es vol consultar a la gent de Castellar del Vallès i rodalia la seva coneixença envers la salut mental.

La tercera fase conclourà amb la publicació en diversos mitjans de comunicació els resultats del servei comunitari per part dels alumnes així com les experiències viscudes en el mateix i els resultats de l’enquesta que hauran passat, buidat i de la que en trauran les dades per saber què en sap el nostre municipi sobre salut mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *